Проректор Національного медичного університету ім. Богомольця Ярослав Цехмістер, якого називають прибічником екс-ректорки Катерини Амосової, видав наказ, у якому назвав себе в. о. ректора медвишу.

Відповідний наказ з’явився 3 жовтня на сайті, яким зараз керують члени команди Амосової. Згодом відскановану копію наказу також опублікували на одній із Facebook-сторінок медичного вишу.

Ярослав Цехмістер входить до команди колишньої ректорки НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової. Конфлікт між нею та Міністерством охорони здоров’я почався 20 лютого 2018 року, коли Амосову відсторонили від виконання обов’язків через зрив незалежного тестування “Крок” для студентів-стоматологів. Відтоді в університеті змінилося декілька в.о. ректора, якийсь час Ярослав Цехмістер також займав цю посаду. Після призначення міністерством в.о. ректора Юрія Кучина 15 серпня Цехмістер продовжував видавати накази як в.о. ректора та скасовувати накази Юрія Кучина.

У адміністрації медичного університету підтвердили інформацію про призначення Ярослава Цехмістера в.о. ректора. У приймальні медвишу журналістам Слідства.Інфо повідомили, що вся інформація на сайті є правильною.

Водночас, у Міністерстві охорони здоров’я журналістам відповіли, що посаду в.о. ректора займає інша людина. “Станом на сьогодні, згідно з наказом від 2 жовтня 2018 року виконує обов’язки ректора пан Науменко”, – повідомив речник Міністерства охорони здоров’я Олександр Явченко.

Олександр Науменко – професор кафедри оториноларингології НМУ, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти. Вперше Міністерство охорони здоров’я призначило Науменка в. о.  ректора 7 вересня, після того як 5 вересня Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію наказу МОЗу про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ Богомольця. У цей же день Ярослав Цехмістер також сам призначив себе в. о. ректора медичного вишу.