Заступник голови Служби безпеки України Вадим Поярков у 2014 році приватизував земельну ділянку у селі Гатне під Києвом, яку Національна аграрна академія наук вивела з державної власності без дотримання процедури. Про це йдеться у розслідуванні Слідства.Інфо Особливо цінні: як співробітники СБУ отримали землю під Києвом.

2013 року СБУ попросила аграрну академію відмовитися від землі у Києво-Святошинському районі Київської області на користь співробітників служби. Шматок землі у 15 гектарів поділили на 144 ділянки по десять соток. На початку 2014 року всі ділянки отримали своїх нових власників. Серед них – працівники СБУ, аграрії та навіть народний депутат.

Оскільки ці землі вважаються особливо цінними і на них академія проводила досліди, їхнє виведення потребує погодження Верховною Радою, а цього не було зроблено. Торік НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо процедури виведення землі.

Крім заступника голови СБУ Пояркова 10 соток під садівництво отримали двоє його колишніх колег, звільнені торік Дмитро Шишолін та Олександр Шметан. Серед власників ділянок є колишній співробітник СБУ Владислав Гадіон, який зараз має посаду заступника гендиректора з безпеки державного концерну Укроборонпром. 10 соток приватизував 2014 року і колега Гадіона Олексій Макайда, який зараз працює заступником начальника управління “Укроборонпрому”.