Марія Горбань, Слідство.Інфо

Народний депутат Мустафа Найєм планує подавати до суду на Національне агентство з менеджменту та управління активами (АРМА) через результати конкурсу на управителя «Межигір’ям». Він вимагатиме не підписувати договір на з переможцем конкурсу, компанією «Скомпані».

Про це він повідомив під час брифінгу.

«Ми будемо звертатися до правоохоронців, суду й безпосередньо до АРМА, щоб, поки є ще час, зупинити це та не укладати ніяких угод з компанією, яка намагається взяти «Межигір’я» в управління», — сказав Найєм.

Депутат додав також, що керівник «Скомпані» працював помічником нардепа Євгена Мураєва, який раніше був членом «Партії регіонів».

«Цей об’єкт не повинен взагалі бути повернутим людям, причетним хоч якимось чином до попередньої влади. Ми неодноразово говорили про це», — сказав він.

Народний депутат Мустафа Найєм під час прес-брифінгу «Хто насправді стоїть за нападами на одеських активістів?», Київ, 13 березня 2019 року. Сироткіна Анастасія / УНІАН

«Межигір’я» — це понад 140 гектарів землі, 90 будівель, зоопарк, кілька ставків і поле для гольфу. Колишню резиденцію Януковича, яку називають «музеєм корупції».

Конкурс на управителя «Межигір’ям» тривав понад півроку. Напередодні тендерний комітет АРМА одноголосно обрав переможцем фірму «Скомпані».

У відборі брали участь три компанії. Приватне підприємство «Гаянський Геннадій Григорович» з основним видом діяльності «вантажний автомобільний транспорт», та громадська організація «НПУ «Межигір’я», яка вже п’ять років доглядає за резиденцією, були учасниками попередніх етапів конкурсу. ТОВ «Скомпані» подавалося вперше.

Як стало відомо раніше, слідчі Держбюро розслідувань вимагають від Національного агентства з розшуку та менеджменту активів надати інформацію про конкурс на управителя «Межигір’ям». Бюро розслідує можливе «службове недбальство» працівників АРМА.