Під час проведення журналістського розслідування щодо майнових статків начальника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, журналісти «Слідства.Інфо» виявили, що його декларації є у вільному доступі на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції. Однак у день публікації розслідування декларації посадовця зникли з сайту НАЗК.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо»

Зазвичай, декларації представників Служби безпеки України «закриті» з міркувань безпеки ще до повномасштабного вторгнення. Тобто звичайні громадяни України не можуть оцінити статки співробітників спецслужби, оскільки документи не публікують у вільному доступі. 

Декларації Іллі Вітюка були відкритими щонайменше місяць. Вперше журналісти «Слідства.Інфо» побачили їх у першій половині березня.

4 квітня, у день виходу розслідування про генерала СБУ Іллю Вітюка, декларації прибрали з сайту НАЗК. 

Журналісти «Слідства.Інфо» детально дослідили статки дружини та матері головного кіберрозвідника країни, та виявили, що його рідня володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн грн за ринковою вартістю. Зокрема, дружина Ілля Вітюка — Юлія під час війни купила квартиру, яка коштує понад 20 млн грн.

Читайте також: Дружина голови департаменту кібербезпеки СБУ під час війни купила квартиру, яка коштує понад 20 млн грн