Капітальний ремонт аварійної будівлі Верховної Ради в центрі Києва проведе “Будівельна компанія “Укрінтербуд” за 102 мільйони гривень. Вона раніше фігурувала у кримінальному провадженні щодо привласнення бюджетних коштів.

Про намір укласти договір з цією компанією “Слідство.Інфо” дізналося з порталу публічних закупівель Prozorro.

Будівельна компанія “Укрінтербуд” проведе ремонт будівлі на провулку Рильському, 8 площею в 1,5 тисячі квадратних метрів. За 102 мільйони гривень компанія повинна до кінця 2020 року замінити ліфт, утеплити та відремонтувати підлогу, вікна, двері, фасади, дах та інженерні мережі, а також встановити протипожежні та охоронні системи.

Цікаво, що фірма запропонувала найвищу вартість своїх робіт. Конкуренти “Укрінтербуду” пропонували відремонтувати будинок за 85-100 мільйонів гривень.

Компанія фігурувала у розслідуванні поліції Дніпропетровської області. Про це “Слідство.Інфо” дізналося з ухвали Центрально-Міського районного суду Кривого Рогу від липня 2019 року.  За версією слідчих, “Укрінтербуд” підробляла документацію щодо ремонту їдальні у військовому містечку. Правоохоронці вважають, що компанія привласнила 1,4 мільйона гривень бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Верховна Рада закупила два преміум автомобілі майже за мільйон гривень кожен

До 2012 року в будинку на Рильському провулку, 8 працював Київський апеляційний господарський суд, згодом його передали Фонду держмайна і визнали аварійним у 2016 році. Однак у 2018 році будівлю намагалися незаконно приватизувати за фальшивими документами. Повернути будинок державі вдалося лише в жовтні цього року.

Нагадаємо, нещодавно “Слідство.Інфо” повідомляло про те, що Державне бюро розслідувань заплатить понад 77 млн грн фірмі, яка раніше завищувала ціни на ремонті лікарні. Ця компанія, за версією слідства, завищила ціни на окремі будівельні матеріали. Зокрема, удвічі — на мансардні вікна, що могло збільшити їхню вартість на понад три мільйони гривень.