Двоє чиновників-керівників відділів матеріально-технічного забезпечення та закупівель аеропорту “Бориспіль” зізналися у відкатах. За це суд призначив обом штрафи по 25,5 тисяч гривень, передає “Судовий репортер” з посиланням на вирок Бориспільського міськрайонного суду від 14 листопада.

Згідно із матеріалами справи, впродовж 2018 року керівник служби закупівель Вячеслав Гуров та начальниця відділу матеріально-технічного забезпечення та складського обліку Наталія Ропало за укладання договорів з переможцями тендерів отримували хабарі у розмірі 10%-15% від вартості договорів. Ці гроші вони нібито мали передавати керівництву аеропорту “Бориспіль” аби прискорити процедури оплати за тендерами. Гуров і Ропало отримали відкати від восьми компаній на загальну суму понад 252 тисячі гривень.

Обох чиновників аеропорту затримали 29 серпня 2018 року. У суді Гуров та Ропало визнали свою вину за статтею “зловживання впливом” і просили про укладення угоди з прокурором. І чоловік, і жінка змушені будуть заплатити державі по 25,5 тисяч – максимальний розмір штрафу, який передбачає ця стаття. Також посадовцям могло загрожувати позбавлення волі від двох до п’яти років. Втім цього разу суд обмежився лише матеріальним покаранням.

(Головне фото: Міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Джерело: cheap-trip.eu)