Під час передвиборчої кампанії партія «Слуга народу» отримала 90 мільйонів гривень пожертв за 2 квартал 2019 року. Зокрема, політсилі переказували кошти приватні компанії. Але керівник двох фірм, які пожертвували партії понад 6 мільйонів, заперечує фінансування «Слуги народу». 

Про це йдеться в матеріалі Слідства.Інфо «Спонсори «Слуги народу»: адвокати, бізнесмени та компанії з кримінальними провадженнями»

Згідно з фінансовим звітом «Слуги народу», донорами партії, зокрема, були дві київські компанії — «Вєтек-Київ» та «Ставрайс», які торгують харчовими продуктами. Вони переказали загалом понад 6,6 мільйона гривень. Обидві фірми мають спільну адресу та спільного власника й керівника — Василя Ставського. Але він прокоментував Слідству.Інфо, що ніяких фінансових внесків жодній партії його компанії ніколи не робили. «Я такого не пам’ятаю», — сказав Ставський. 

Крім того, як свідчить фінзвіт «Слуги народу», майже 4 мільйони гривень переказала партії фірма ТД «Еко Лідер». Власниця цієї компанії, Марина Гончарова, також є співвласницею компанії «Вєтек-Київ». Слідство.Інфо намагалося зв’язатися з Гончаровою, але телефони її фірм відключені. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто спонсорує «Слугу народу» та скільки витрачає партія