Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) вважає рішення суду Києва, який заборонив їм управляти майном Клименка неконституційним. Слідство.Інфо дізналося про це на брифінгу відомства.

Вчора, 3 квітня, суддя Пащенко залишив без змін ухвалу про заборону АРМА управляти арештованим майном екс-міністра доходів і зборів Клименка та його оточення. Агентство тепер не може працювати з близько 120 об’єктами майна, вартістю півмільярда гривень.

Голова Нацагентства Антон Янчук наголосив на абсурдності рішення Окружного адмінсуду Києва: «Заборонивши АРМА управляти арештованим майном, суддя Пащенко тим самим заборонив виконувати 7 чинних ухвал слідчих суддів… не допускається блокування рішення суду однієї юрисдикції рішенням суду іншої юрисдикції, це прямо заборонено на рівні Конституції України».

За його словами, АРМА оскаржуватиме дії судді Констянтина Пащенка до Київського апеляційного адмінсуду та Вищої ради правосуддя. Також агентство заявляє про вчинення суддею злочину і звернеться до Національного антикорупційного бюро, Генпрокуратури, Спеціалізованої антикорпрокуратури та Національної поліції України.