Агентство з розшуку й менеджменту активів (АРМА) обрало управителя для Українського Медіа Холдингу, однієї з найбільших медіакомпаній країни. Ним стало ТОВ «1+1 Інтернет».

Про це йдеться в повідомленні на сайті Агентства.

В АРМА заявляють, що компанія «1+1 Інтернет» запропонувала найвищу суму, яку щомісяця перераховуватиме за актив до держбюджету — 5 мільйонів гривень. І прогнозує, що також бюджет щомісяця отримуватиме майже 8 мільйонів гривень від діяльності холдингу.

Пропозиції інших учасників були в кілька разів меншими, запевняють в АРМА. Цими учасниками були, зокрема, «Медіа Група Україна» (включає в себе телеканали «Україна», «Донбас», «Україна24», сайт «Сьогодні» та глянцевий журнал Vogue, є власністю олігарха Ріната Ахметова), «Комунікаційний хаб “Економіка”» (сайт delo.ua та кілька дрібніших), «Видавництво “Український Медіа Дім”» (видає частину журналів УМХ, які не передали АРМА).

Останню компанію ключовий власник «1+1 Інтернет», олігарх Ігор Коломойський називав активом колишнього власника УМХ, бізнесмена-втікача часів Януковича Сергія Курченка. Він запевняв, що в АРМА спеціально підлаштували умови під «Український Медіа Дім», виключивши з угоди умову про непов’язаність нового менеджменту із попереднім керівництвом Українського Медіа Холдингу.

До УМХ наразі входять сайти Korrespondent.net, KP.ua, Bigmir.net, журнали «Корреспондент», «За рулем», «Теленеделя», газети «КП в Украине», «Аргументы и факты», радіостанції Авторадіо, Lounge FM, «Ретро FM», «Джем FM». За розміром інтернет-аудиторії УМХ – один із найбільших українських гравців. 2013-го компанію у бізнесмена й майбутнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна придбав олігарх Сергій Курченко, якого пов’язували з оточенням експрезидента Віктора Януковича. У грудні 2017-го Печерський райсуд Києва передав активи холдингу в управління АРМА.

Примітно, що лише сьогодні вранці на сайті Korrespondent.net з’явився відкритий лист менеджменту УМХ до Ігоря Коломойського, в якому олігарху радили «забути вже на х… про цей медіахолдинг».

За повідомленням АРМА, «1+1 інтернет» зможе почати виконувати обов’язки управителя після оцінки активів, укладення договору про управління та його погодження з Антимонопольним комітетом.

Головне зображення — з відео проєкту «Чітко інтерв’ю» Української правди.