Департамент освіти та науки Одеської міськради просить суд скасувати арешт з дитячого табору “Вікторія”, в якому минулого року загинуло троє дітей. Про це свідчать документи, які потрапили у розпорядження Слідства.Інфо. Судове засідання відбудеться  31-го травня 2018 року.

Арешт на майновий комплекс дитячого табору наклали у вересні минулого року, одразу після пожежі. Нині ж міськрада просить скасувати це рішення і звільнити з-під арешту всі будівлі загальною площею понад 4 тисячі квадратних метрів.

З документів стає очевидно, що одеська мерія планує відновити роботу табору. “Враховуючи, що майно (табору – РЕД.) є єдиною оздоровчою комунальною установою, зазначений арешт майна унеможливлює виконання департаментом положення щодо організації оздоровлення, відпочинку та довкілля дітей та молоді”,– йдеться в клопотанні.

Документ підписаний директором департаменту освіти та науки Одеської міської ради Оленою Буйневич, яка покинула свою посаду одразу після пожежі, однак невдовзі повернулася до роботи. У своєму зверненні до суду посадовиця зазначила, що всі необхідні експертизи в таборі вже провели і тому потреби тримати комплекс під арештом немає.

Утім, батьки загиблої Софії Мазур категорично заперечують проти зняття арешту з “Вікторії” і вважають, що такі дії свідчать про намагання знищити речові докази. Про це журналістам Слідства.Інфо повідомила їхня адвокат Оксана Муравська: “Враховуючи, що проведені в рамках досудового розслідування експертизи не встановили причини виникнення пожежі, внаслідок якої загинули неповнолітні діти, є необхідність проведення комплексної пожежно-технічної, будівельної та електро-технічної експертиз. Зняття арешту призведе до знищення майна та унеможливить проведення додаткових судових експертиз для повного, обєктивного та неупередженого встановлення істини у справі”.