Вищий антикорупційний суд відмовився зняти арешт із елітної нерухомості матері екскерівника держпідприємства «Спецтехноекспорт» Павла Барбула, якого підозрюють у розтраті понад 2 мільйонів доларів.

Про це Слідство.Інфо дізналося з ухвали від 28 жовтня.

Суд відмовився задовольнити клопотання адвоката про зняття арешту з трьох земельних ділянок та будинку на 435 квадратів у селищі Козин під Києвом. Майно належить Каріні Атанасян — матері Павла Барбула.

На думку адвоката, при накладенні арешту у березні 2019-го суд не врахував, що Каріна Атанасян могла придбати майно за власні кошти. 

Втім суддя антикорсуду вирішив, що власних грошей матері Барбула все одно б не вистачило, так як ціна нерухомості склала 5,3 мільйона гривень. Відтак, залишив арешт в силі без можливості оскарження.

Як раніше повідомляли Bihus.info, мати Павла Барбула придбала нерухомість одразу після його звільнення з держпідприємства. Барбул очолював «Спецтехноекспорт» з початку 2015-го до літа 2018 року. 17 липня він подав декларацію перед звільненням, а 14 серпня Каріна Атанасян придбала нерухомість в Козині. 

Маєток

Будинок матері Павла Барбула. Фото: Bihus.info

Журналісти також фіксували як вранці з кооперативу виїжджав автомобіль самого екскерівника держпідприємства.

Нагадаємо: Павла Барбула детективи НАБУ затримали у березні 2019 року. Його разом з чотирма колишніми працівниками «Спецтехноекспорту» підозрюють в розтраті 2,2 мільйонів доларів.

ДП «Спецтехноекспорт» входить до складу державного концерну «Укроборонпром» і займається експортом зброї та товарів військового призначення.

За версією слідства, «Спецтехноекспорт» у 2009 році уклала з іноземною фірмою Global Marketing SPLTD угоду, за якою перерахувала 2,2 мільйона доларів. За контрактом український експортер через посередника мав поставити військову продукцію Міністерству оборони Індії. Утім, як встановили детективи НАБУ, послуги так і не надавалися.