Вчиняти звірства на території України окупантам допомагають не лише військові російської армії, а й окремі українські громадяни — вихідці з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Республіки Крим.

Днями у Службі безпеки України навіть повідомили про ув’язнення в Україні шістьох бойовиків ОРДЛО, яких взяли в полон українські захисники під час боїв у лютому-березні цього року.

Журналісти «Слідства.Інфо» переглянули десятки пропагандистських репортажів про бойові дії в Україні. Завдяки цьому нам вдалося встановити низку українських громадян, які на боці окупантів прийшли нищити Донбас.

Ми з’ясували: серед мешканців ОРДЛО, окрім тих, хто потрапив під примусову мобілізацію, є й ті, хто свідомо йде вбивати своїх земляків і нищити українські території.

Залізничник Віктор із Тростянця у коментарі журналістці «Слідству.Інфо» розповів, що мешканці ОРДЛО на Сумщині поводили себе навіть гірше, ніж росіяни: «Вони кричали: «Ми терпіли вісім років і ви будете терпіти так само».

Хто з українців-зрадників воює на стороні Росії — розповідає журналіст Василь Бідун