У селі Бородянка на Київщині загинуло сотні мирних українців — деякі з них і досі перебувають під завалами зруйнованих будинків.

В українській розвідці стверджують: одні з тих, хто вчиняв звірства у Бородянці, — військовослужбовці 234 десантно-штурмового полку Російської Федерації з Пскова. Це місто розташоване на заході Росії, поблизу кордонів з Естонією та Латвією.

Про так званих псковських десантників відомо давно, вони не вперше в Україні: бойовики 234-го полку брали участь в окупації Криму, захопленні бурових вишок «Чорноморнафтогазу» та у бойових діях на Донбасі. І якщо раніше Росія намагалася приховувати свої воєнні злочини в Україні, то тепер почала діяти відкрито, фактично оголосивши війну на винищення української нації.

Цю криваву місію російське військове керівництво довірило тим, кого вважають найкращими — псковським десантникам. Проте їм, як і всій російській армії, не вдалося надовго закріпитися на Київщині, а тим більше — захопити нашу столицю. Поспіхом втікаючи, «елітні» десантники забули поіменний список військовослужбовців взводу псковських десантників.

У цьому списку 20 окупантів. Ми проаналізували його і виявили, що більшість з них — не старші за 22 роки і майже жоден з «елітних» вояків не здобув вищої освіти. Наше дослідження також показало: принаймні частина окупантів з цього списку досі живі — вони активні у соцмережах.

Хто з російських військових був у Бородянці і загубив там свої документи — розповідає наш журналіст Василь Бідун