За побиття ветеранів АТО у Дніпрі під час сутичок на 9 травня минулого року засуджено лише шестеро із 18 осіб. При цьому як покарання вони сплатили штраф на суму 850 грн. Таку відповідь отримали журналісти Слідства.Інфо на свій запит від.

9 травня 2017 року в Дніпрі відбулася хода “Опозиційного блоку” з партійною символікою на чолі з Олександром Вілкулом. Водночас ветерани АТО та активісти намагалися перешкодити руху колони “Опоблоку”, називаючи цей захід провокацією. Між обома сторонами зав’язалася суперечка, яка закінчилася нападом так званих “тітушок”, представників “Опоблоку” на бійців АТО. До нападу на ветеранів долучилися також деякі представники поліції. Внаслідок чого багато бійців отримали серйозні тілесні ушкодження.

Напад на ветеранів викликав чимали суспільний резонанс. Антон Геращенко засудив дії місцевих поліцейських. В той же час Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв встановити організатора та джерела фінасування “тітушок”.

Через 10 місяців розслідування дій поліціянтів закінчилось тим, що прокуратура так і не оголосила нікому про підозри.

Єдине, що правоохоронцям в ході розслідування вдалося встановити – 18 осіб, причетних до побиття ветеранів АТО, серед яких рядові  виконавці (“тітушки” – 12 осіб), організатори (чотири особи), а також двоє – так званих “касирів”.

На сьогодні до суду надійшли провадження по 16 особах. Втім, розгляд справ стосовно 10 підозрюваних досі триває, ще двох оголосили в розшук. Із шістьох засуджених: п’ятеро сплатили штраф, а одному оголосили арешт на три місяці.

 

Головне зображення – inforesist.org