Суддя Господарського суду Чернігівської області Марія Демидова не декларувала жодного житла в місті, де працює, лише записані на родичів квартири в Києві та дорогі автівки. Попри це, вона успішно пройшла переатестацію у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС). 

Про це Слідство.Інфо дізналося під час трансляції засідання комісії.

Попри висновок громадськості про недоброчесність Демидової, її визнали «такою, що відповідає займаній посаді». Тепер їй також збільшать зарплату.

Демидова працює в Господарському суді Чернігівської області з 2015 року, однак досі не задекларувала жодної нерухомості в Чернігові або в області — лише квартири в Києві. Відстань між містами — близько 150 кілометрів, тож малоймовірно, що суддя щодня їздила на роботу з іншого міста.

Водночас уже в Києві в родини судді чимало нерухомості. Демидова має право користування на квартиру в столиці площею майже 80 квадратних метрів. У 2014 році її батько придбав житло за понад 760 тисяч гривень. Через три роки купив ще одну квартиру в Києві площею майже 60 квадратів. За інформацією Громадської ради доброчесності (ГРД), орієнтовно таке житло могло коштувати 1,6 мільйона гривень. Цікаво, що за час, коли батько судді придбав дві квартири в Києві, його офіційний дохід був меншим за 40 тисяч гривень.

Матір Владислава Демидова, чоловіка Марії Демидової, який також є суддею, у 2016 році придбала дачний будинок у Києві та земельну ділянку площею понад 100 квадратних метрів. Орієнтовно будинок міг коштувати майже 3 мільйони гривень. Цього року свекруха Демидової отримала в подарунок квартиру в Києві вартістю майже 2 мільйони та автівку Porsche Сауеnnе 2005 року. Такий автомобіль може коштувати від 227 тисяч гривень.

За даними громадськості, з 2013-го по 2018 роки свекруха Демидової заробила трохи більш як 300 тисяч гривень. Водночас вартість усього майна, яке вона отримала — 5 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 30 «суддів Майдану» успішно пройшли оцінювання за останні пів року

Сама Марія Демидова разом з чоловіком Владиславом торік придбали автомобіль Audi A3 2015 року, мотоцикл Harley-Davidson і квартиру в столиці, витративши майже 2 мільйони гривень. Це на 300 тисяч гривень більше, ніж загалом заробила суддівська сім’я за 6 років.

Раніше Слідство.Інфо розповідало, що впродовж травня-жовтня 2019 року ВККС переатестувала близько 30 «суддів Майдану». Частина з них перебували під слідством або мали бути люстровані.