Марія Горбань, Слідство.Інфо

Заступник голови Окружного адмінсуду Києва Євгеній Аблов, про святкування дня народження якого нещодавно розповідало Слідство.Інфо, сказав в ефірі телеканалу «НАШ», що журналісти начебто викривили інформацію.

Євгеній Аблов підтвердив, що справді святкував день народження в одному з дорогих столичних ресторанів 13 березня. Однак, за його словами, заклад був відкритий для всіх охочих. А тому там і опинилися, зокрема, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів, які вже за декілька місяців оцінюватимуть Аблова та будуть вирішувати, чи працюватиме він суддею надалі.

«У сюжеті надана викривлена інформація щодо обставин святкування. Зокрема, в закладі, де відбувалося святкування мого дня народження, були присутні й інші відвідувачі, його не було зачинено. Членів Вищої кваліфкомісії суддів, які були в цьому сюжеті, я не запрошував на свій день народження. Причини їх знаходження в закладі треба спитати в них самих», — сказав Аблов.

Однак насправді 13 березня від 15.00 ресторан був закритий на «спецобслуговування». Принаймні, на це вказувала табличка, яку вивісили на вході до закладу. Також у журналістів Слідства.Інфо є відео, на якому людей, які хотіли зайти в заклад, не пускали охоронці.

Суддя Євгеній Аблов відомий завдяки скандальним судовим рішенням. Зокрема, в грудні 2013 року Аблов зобов’язав спецпризначенців розігнати активістів Майдану, у 2017-му — визнав законною схему закупівлі так званих «рюкзаків Авакова», чим допоміг сину міністра внутрішніх справ уникнути покарання. А у 2018-му поновив на посаді ректорку медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову. Слідству.Інфо вдалося відзняти, як Аблов відсвяткував день народження в одному з ресторанів у центрі столиці. Привітати його в робочий день зібралися судді не лише з Києва, а й з регіонів, а також відомий політик і головний військовий прокурор.

 

(Головне фото — суддя Євгеній Аблов під час судового засідання в Окружному адміністративному суді Києва, 10 вересня 2018 року. Фото Ратинський В’ячеслав / УНІАН)