Марія Горбань, Слідство.Інфо

Німецькі лікарі провели операцію по видаленню кулі з легені одеського активіста Олега Михайлика. Куля залишалася в його тілі понад чотири місяці, від дня замаху. Про це повідомив Олександр Солонтай, голова партії «Сила людей», одеський осередок якої очолює Михайлик.

Операцію розпочали сьогодні о 6:30 ранку за місцевим часом (о 5:30 за українським). Вона тривала кілька годин і пройшла з невеликими ускладненнями. Попри це, зараз Михайлику нічого не загрожує. За словами Солонтая, Олег ще не отямився після анестезії та перебуває під наглядом лікарів.

Вилучену кулю передали німецьким правоохоронцям. Як писало раніше Слідство.Інфо, для того, щоб її могли вважати доказом у справі про замах на життя Олега Михайлика, Генпрокуратура України повинна була підготувати пакет документів з надання міжнародної правової допомоги, однак не зробила цього. У коментарі для Слідства.Інфо в ГПУ запевнили, що всі документи німецькій стороні передадуть вчасно. Але, як писав учора сам активіст, документи так і не отримали.

Водночас у прес-службі Національної поліції повідомили, що необхідний пакет документів усе ж встигли доставити.

Саме вилучена куля може стати одним із ключових речових доказів. Адже може дати відповідь на питання, з якої зброї здійснили замах.

Олег Михайлик відомий боротьбою проти незаконних забудов на морському узбережжі, він активно критикує діяльність міського голови Одеси Геннадія Труханова. Напад на одеського громадського діяча Олега Михайлика стався ввечері 22 вересня. Йому прострелили груди в ста метрах від будівлі обласної поліції. Куля пробила руку, роздробила ребро і порвала артерію. Олег Михайлик переніс клінічну смерть, утім, попри важкі травми, вижив.

(Головне фото — Facebook-сторінка Олега Михайлика)