Марія Горбань, Слідство.Інфо

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили на отриманні хабара суддю Малиновського райсуду Одеси. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як ідеться в повідомленні, суддя отримав хабар 2,5 тисячі доларів. За це він повинен був ухвалити рішення в цивільній справі. Імені судді прес-служба не називає.

Напередодні Рада громадського контролю при НАБУ оприлюднила список «імовірних розцінок» хабарів за винесення потрібних рішень. Члени ради проаналізували провадження, де фігурують судді, спіймані на хабарі. Найбільше — понад 3,7 мільйона гривень — доведеться заплатити недоброчесному судді за винесення вироку в інтересах підсудного. За 10 тисяч доларів недоброчесний суддя звільнить від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном. Від 5 до 20 тисяч гривень може коштувати непритягнення до відповідальності за водіння напідпитку.

Табличка «Національне антикорупційне бюро України» на будівлі відомства, Київ, 30 листопада 2017 року. Цього дня в Києві активісти прийшли під стіни НАБУ на заклик народного депутата Єгора Соболєва підтримати детективів бюро. Фото Гонтар Володимир / УНІАН