Марія Горбань, Слідство.Інфо

Суддя житомирського райсуду та кандидат до Вищого антикорупційного суду не вказав жодного житла поблизу місця роботи. Вочевидь, аби дістатись до роботи суддя щодня долає майже двісті кілометрів. Адже єдиним задекларованим житлом, яке належить чоловікові, є будинок у селі на Київщині.  

Суддя Олександр Скрипка подався на конкурс до Вищого антикорупційного суду, який розпочався у серпні цього року. Саме ця установа в майбутньому розглядатиме корупційні справи топ-посадовців, які зараз розслідує Національне антикорупційне бюро України.

Помічниця судді Скрипки відмовилась коментувати житлову ситуацію свого керівника.

Згідно з декларацією, суддя живе разом із дружиною, трьома дітьми та батьками. Олександр Скрипка задекларував відразу два житлових будинки у селі Рогозів Київської області, які записані на його батька і матір. Також родина судді володіє земельними ділянками загальною площею близько 17 гектарів та зерносховищем на майже 400 квадратних метрів.

Подружжя також задекларувало два автомобілі – Volkswagen Passat 2001 року і вантажівку DAF 2002-го та понад 700 тисяч гривень готівкою. За 2017 рік суддя Скрипка заробив 227 тисяч. Також родина отримала майже 37 тисяч прибутку за здачу в оренду майна.

(Головне фото: marionetki.net)