Національна поліція завершила досудове слідство у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета та збирається передавати матеріали справи до суду.

Про це повідомив «Слідству.Інфо» адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Тарас Безпалий.

За його словами, вже сьогодні підозрюваним у вбивстві журналіста Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко, Яні Дугарь та їхнім захисникам нададуть матеріали справи для ознайомлення, після чого мають вручити обвинувальні акти.

Цю інформацію підтвердив і адвокат підозрюваної Яни Дугарь Микола Ореховський.

Напередодні «Слідство.Інфо» розповідало, що поліція вже невдовзі має завершити досудове розслідування та передати справу до суду. За інформацією журналістів, правоохоронці отримали «наказ згори» щодо швидкого завершення розслідування. Втім, не всі слідчі вважають докази, зібрані за останні місяці, переконливими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювана у вбивстві Шеремета після вибуху шукала в інтернеті «Шеремет Павло Григорович»

Нагадаємо, слідство звинувачує музиканта Андрія Антоненка, також відомого як Riffmaster, у організації вбивства. Лікарку Юлію Кузьменко підозрюють у закладанні та приведенні в дію вибухівки, а військова медсестра Яна Дугарь, нібито, фотографувала відеокамери біля будинку Павла Шеремета за кілька днів до вбивства. Ці звинувачення прозвучали 12 грудня минулого року під час прес-конференції очільника МВС Арсена Авакова. Від наступного дня й донині Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко перебувають під вартою.

Відомого журналіста Павла Шеремета було вбито у центрі Києва 20 липня 2016 року. Хоч справу брали на особистий контроль найвищі посадовці країни, її досі не розкрито, а до офіційного слідства і в громадськості, і в журналістів не бракує питань. «Слідство.Інфо» були на місці події із перших годин після вбивства Павла. Результатом зусиль редакції із встановлення обставин вбивства до найдрібніших деталей став документальний фільм «Вбивство Павла».