Ексзаступник головного військового прокурора Дмитро Борзих задекларував автівку Lexus 2009 року, а його цивільна дружина — годинник Rolex і новий Mercedes за 2,5 мільйони гривень. 

Про це Слідство.Інфо дізналося з декларації Борзих, яку він подав перед звільненням.

Донедавна декларацій військових прокурорів не було у вільному доступі, але цього тижня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) почало їх розсекречувати.

За січень-вересень 2019 року Дмитро Борзих задекларував, що безкоштовно користується будинком і земельною ділянкою в селі Лісники під Києвом. Площа ділянки — 1,2 тисячі квадратних метрів, а будинку — майже 400 квадратних метрів. Як розповідали Bihus.Info, ще у 2016 році оренда дому щомісяця обходилася у 3,5 тисячі доларів. Власниця будинку — Олена Пятковська. Людина з таким іменем працює вчителькою зарубіжної літератури на Херсонщині.

Разом з Борзих там проживає його донька Софія й цивільна дружина Дар’я Полякова. Раніше Полякова працювала помічницею нардепів-регіоналів Миколи Злочевського та Ігоря Лисова. Вона задекларувала годинник Rolex вартістю 250 тисяч гривень і Mercedes-Benz GLE450 2019 року, який коштує понад 2,5 мільйони гривень. Сам Борзих володіє автівкою Lexus 2009 року за пів мільйона гривень і мопедом вартістю 10 тисяч гривень.

За 2019-й Борзих заробив близько пів мільйона гривень. Він зберігає 33 тисячі доларів готівкою та майже 40 тисяч гривень на рахунках.

Його цивільна дружина отримала 46 тисяч гривень зарплати від інформагентства УНН, 18 тисяч виплат і ще 5 мільйонів гривень доходу. Вона задекларувала 2,3 мільйона гривень готівкою, та понад 1,7 мільйона гривень на рахунках. Полякова користується квартирою в Києві площею майже 37 квадратних метрів, оформленою на її родичку. Також вона виплатила 1,8 мільйона гривень компанії з управління активами «ЮДП Ессент Менеджмент». За інформацією «Наших грошей», ця фірма належить екснардепу від «Партії регіонів» Василю Хмельницькому.

Як розповідало раніше Слідство.Інфо, у 2018 році прокурор Кулик витратив половину своєї зарплати на лікування в Німеччині та купив Mercedes S600 за 48 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор