Суд арештував понад 186 тонн консервів, якими планували харчувати військових ЗСУ, зокрема й у районі проведення операції об’єднаних сил. Консерви вилучили під час обшуків. 

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва 24 липня.

Департамент держзакупівель Міноборони придбав у ТОВ «Укрпродакорд ОР» м’ясні консерви на близько 15 мільйонів гривень у 2015 році. Згодом їх передали Центральному управлінню продовольчого забезпечення тилу Збройних сил. 

Та, як виявилося, консерви не відповідали вимогам безпечності та якості. Це, за словами правоохоронців, підтвердили лабораторні дослідження військової частини А3466 і державного підприємства «Укрметртестстандарт». Зокрема, в консервах знайшли сполучні та жирові тканини, виявили, що вони не відповідають вимогам масової долі м’яса з жиром, а м’ясо переварене. Крім того, термін придатності консервів закінчується упродовж 2019 року.

Відтак головне слідче управління Нацполіції спільно з СБУ 18 липня провели обшуки на київському складу Центрального управління продовольчого забезпечення тилу ЗСУ, та вилучили ці консерви. Досудове розслідування за фактом розтрати службовцями Міноборони державних коштів триває від травня 2019 року.

Як повідомили в СБУ, консервами планували кормити військових ЗСУ, зокрема й у районі проведення операції об’єднаних сил.

«Укрпродакорд ОР» відносять до так званих «армійських годувальників» з 2006 року. У квітні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував компанію на понад 200 мільйонів гривень за антиконкурентні узгоджені дії на тендерах, які стосувалися харчування військових.

Нині фірма записана на Ларису Швець. Її засновницею була Тетяна Глиняна — теща ексдепутата Білоцерківської райради Руслана Березюка. Раніше компанія була записана на дружину Березюка Олену.