Спеціалізована антикорупційна прокуратура домоглася арешту 500 тисяч євро на банківському рахунку підозрюваного екснардепа Олександра Онищенка. 

Рішення про арешт ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомили журналісту “Слідства.Інфо” у САП. 

За даними прокурорів, 20 вересня Онищенко перевів у естонський банк 500 тисяч євро зі свого російського рахунку. Ці гроші були частиною угоди з купівлі нового бігового коня. Відтак, естонські правоохоронці заморозили ці гроші на рахунку Онищенка. Після цього САП домоглася через суд їхнього арешту. 

Нагадаємо, що Онищенко є фігурантом низки кримінальних проваджень. Зокрема, за версією детективів НАБУ, Онищенко та його поплічники продавали газ держпідприємства “Укргазвидобування” через “псевдобіржі”, тому держава втратила понад 1,5 мільярда гривень.

Онищенко втік з України у 2016 році й наразі перебуває в Іспанії. В Україні його офіційно розшукують, однак Інтерпол оголошувати екснардепа в міжнародний розшук відмовився. Сам Онищенко звинувачення заперечує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Листування народного депутата Онищенка з найближчим оточенням президента (повний архів)

На цьогорічних парламентських виборах Онищенко намагався балотуватися у народні депутати. За його словами, останні три роки він не переховувався від правосуддя, а нібито представляв Україну на кінних змаганнях і навчався у школі верхової їзди. Однак, Верховний Суд відмовив Онищенку в можливості балотуватися до парламенту. 

Торік Слідство.Інфо опублікувало фільм-розслідування “Клуб книголюбів”. У матеріалі йдеться про те, як соратники Петра Порошенка домовлялися про купівлю посад і голосів для ухвалення вигідних для президентської партії рішень за посередництва Онищенка.