Батько першого заступника голови Національної поліції Євгена Коваля володіє 18 земельними ділянками на Закарпатті загальною площею понад 8 гектарів. 

Про це йдеться в матеріалі Слідства.Інфо «Цар гори: як батько заступника голови Нацполіції нажив землі на 30 млн в Карпатах».

Олександр Коваль — власник близько двох з половиною гектарів землі в курортному селі Пилипець, біля водоспаду Шипіт. На цих ділянках триває будівництво комплексу відпочинку, там уже звели з десяток дерев’яних котеджів. 

На ділянках у закарпатському селищі Пилипець, які належать батькові генерала Нацполіції Коваля, триває будівництво комплексу відпочинку. Там уже звели з десяток дерев’яних котеджів. Слідство.Інфо

Ще майже шість гектарів землі, які належать Олександрові Ковалю, розташовані в селі Річка Закарпатської області. 

У 2014 році батько генерала Нацполіції Олександр Коваль купив 7 ділянок у селі Річка. Загальна площа — майже 5,7 гектара. Село розташоване біля гори Кичера, і в майбутньому має всі шанси стати ще одним гірськолижним курортом Закарпаття. Слідство.Інфо

Загалом батько генерала володіє землею на Закарпатті на майже 30 мільйонів гривень за ринковими цінами. Згідно з офіційними базами даних, ще у двотисячних він був оформлений як ФОП (фізична особа-підприємець). У 2014 році припинив діяльність і лише за 3 роки, восени 2017-го, знову став підприємцем, тобто, вже після придбання більшої частини землі в горах. Його діяльність — це операції з нерухомістю, зокрема, купівля, продаж та оренда.

Журналісти не змогли зв’язатися з Ковалем-старшим. Євген Коваль повідомив, що його батько на лікуванні за кордоном. І відповів, що бізнес на Закарпатті не пов’язаний з його професійною діяльністю. Щоправда, питання про походження коштів на придбання землі — проігнорував.  

Сорокарічний Євген Коваль обійняв посаду заступника голови Національної поліції у вересні 2019 року. Під його керівництвом працює карний розшук й оперативні підрозділи поліції. До призначення Коваль кілька років очолював інший важливий підрозділ — Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції. Основна задача цього підрозділу — виявляти злочинців серед своїх колег і слідкувати, щоб поліцейські не брали хабарі й не зловживали службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Цар гори: як батько заступника голови Нацполіції нажив землі на 30 млн у Карпатах