Дмитро Реплянчук, Слідство.Інфо

Міністерство внутрішніх справ не побачило причин для люстрації генерал-майора Нацгвардії Володимира Гриняка, якого обвинувачують у співорганізації вбивств учасників Євромайдану та координації незаконних дій силовиків. Про це йдеться у відповіді МВС на запит журналістів Слідства.Інфо.

Згідно з відповіддю міністерства, в жовтні 2015 року Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС провело перевірку щодо Гриняка, але підстав для звільнення з посади не знайшло.

«За результатом проведеної перевірки підстав для застосування до Гриняка В. П. заборон, передбачених частиною третьою та четвертою статті 1 ЗУ «Про очищення влади» не встановлено», — йдеться у відповіді.

 

 

Також у МВС відповіли, що нібито не знають, чи проводилося службове розслідування стосовно причетності Гриняка до злочинів проти учасників Революції Гідності.

Журналісти Слідства.Інфо напередодні опублікували факти, які свідчать про причетність генерала Гриняка до незаконних дій силовиків на Євромайдані. Саме Гриняк імовірно координував «беркутівців» і бійців Внутрішніх військ під час розгону мітингувальників 18 лютого 2014 року в урядовому кварталі Києва. Однак після перемоги Революції Гідності Володимир Гриняк отримав підвищення по службі й керівну посаду в Національній гвардії.

Попри офіційні обвинувачення, Гриняк продовжує працювати в Нацгвардії.