Державне підприємство “Луцький ремонтний завод “Мотор”, яке входить до концерну “Укроборонпром”, без конкурсу замовило послуги з оновлення паливного складу на понад 9 мільйонів гривень фірмі “Урс Груп”. Директора і власника цієї компанії обвинувачують в розтраті бюджетних грошей, які були передбачені на ремонтні роботи.

Про це “Слідство.Інфо” довідалося з порталу публічних закупівель Prozorro.

Договір з фірмою “Урс Груп” уклали 10 лютого. Представники заводу не опублікували жодних документів, а відтак не дали можливості детальніше ознайомитися з умовами цього договору.

Дванадцятирічна дніпровська компанія “Урс Груп” співпрацює з луцьким заводом “Мотор” вперше. Водночас це найбільша угода, яку вона укладала за результатами держзакупівель. Раніше фірма співпрацювала також з аеропортом “Бориспіль” й організацією “Комбінат “Рекорд”, яка підпорядковується Держагентству резерву України. Загалом, за даними аналітичної системи YouControl, “Урс Груп” отримала на держзакупівлях понад 13 мільйонів гривень.

Також, відповідно до інформації з публічного модулю аналітики BiProzorro, на початку лютого 2019 року у фірми було понад пів мільйона гривень податкового боргу.

Власником та керівником компанії “Урс Груп” є мешканець Дніпра Василь Юрків. Нині Богунський районний суд Житомира розглядає справу за обвинуваченням Юрківа у розтраті бюджетних грошей. Наступне засідання має відбутися 17 лютого цього року. А підозру Юрківу оголосили ще в березні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Харківське метро без конкурсу віддасть 70 млн фірмі, яку поліція підозрює у фіктивному ремонті на 700 млн

Як з’ясувало офіційне слідство, фірма “Урс Груп” наприкінці 2016 року уклала угоду зі згаданою вже організацією “Комбінат “Рекорд”. За умовами договору, приватна фірма за майже 1,5 мільйона гривень повинна була відремонтувати державній структурі так звані зливо-наливні естакади — споруди для наливання нафтопродуктів. Утім, слідчі з’ясували, що роботи фактично не були виконані. У січні 2017 року суд арештував гроші на банківському рахунку компанії “Урс Груп”.

“Слідство.Інфо” виявило, що ця фірма фігурує і в інших кримінальних провадженнях, де йдеться про ухилення від сплати податків, а також щодо підроблення документів для отримання будівельної ліцензії.

Раніше “Слідство.Інфо” розповідало про те, як колишній заступник гендиректора державного оборонного підприємства “Укрспецекспорт”, за версією ДБР, організував схему виведення двох мільйонів гривень державних коштів через підконтрольний йому ресторан. Як встановило слідство, послуг харчування насправді не було.