Київський апеляційний суд залишив підозрюваного ексначальника Одеської поліції Дмитра Головіна під цілодобовим домашнім арештом.

Відповідне рішення судді ухвалили на засіданні 15 серпня, повідомляє журналіст Слідства.Інфо.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просили взяти Дмитра Головіна під варту, оскільки існують ризики, що він буде переховуватися або тиснути на свідків. Однак судді відмовили їм, залишивши запобіжний захід без змін.

Відтак генерал Головін повинен наступні два місяці не виходити зі своєї квартири, здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

Як дізналися журналісти Слідства.Інфо, родина ексначальника Одеської поліції Головіна володіє численними квартирами й будинками, ринкова вартість яких оцінюється приблизно у 29 мільйонів гривень. Водночас за останні 20 років Головін і його близькі заробили втричі менше — лише 9,3 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиха гавань головного поліцейського Одещини

Генерала Дмитра Головіна затримали вранці 25 липня біля його таунхауса на Одещині. Солом’янський суд 26 липня відправив Дмитра Головіна під домашній арешт.

За версією слідства, ексначальник одеської поліції Головін разом зі своїм заступником і ще двома бізнесменами організували схему з розтрати контрабандних цигарок на 13 мільйонів гривень, які зберігалися в одеській поліції як речові докази. Ці цигарки зникли зі складів, а потім були продані на чорному ринку України та Євросоюзу.

Головін служив в органах внутрішніх справ з 1996 року. У різний час очолював кримінальну поліцію Київської області, виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також обіймав різні посади в поліції Одеського регіону. Також керував Департаментом карного розшуку й був залучений до розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

У листопаді 2016-го року Дмитро Головін очолив Управління поліції в Одеській області. За час його керівництва в місті сталося кілька гучних нападів на громадських активістів і журналістів. Потерпілі стверджують, що місцева поліція неефективно розслідувала ці злочини.

Також при Головіні сталася пожежа в дитячому таборі «Вікторія», внаслідок якої загинули троє дітей. Журналісти Слідства.Інфо у фільмі-розслідуванні «Вікторія: трагедія пустоти» вказували на численні помилки одеських правоохоронців, які розслідували трагедію.

У квітні 2019 року Дмитро Головін написав заяву про звільнення з Національної поліції. Тоді він не зміг пояснити, чим саме зумовлене таке рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа на 70 мільйонів контрабандних цигарок: у чому підозрюють ексначальника Одеської поліції Головіна