Мар’яна Мотрунич, Слідство.Інфо

Керівник виборчого штабу «Слуги народу» Олександр Корнієнко підтвердив, що в «Зе команді» знайомі з «фінансистом Зеленського» Іллею Павлюком. Але, за словами Корнієнка, Павлюк у партії «нічим не займається».

Про це він сказав журналістці Слідства.Інфо під час з’їзду партії.

«Є така людина. Ми її знаємо — хтось більше, хтось менше, — розповів Корнієнко. А також прокоментував роль Павлюка в партії «Слуга народу». — Ніяку не відіграє роль. Ну він мій знайомий, знайомий інших людей. Хтось з кимось знайомий у цьому світі. Ну яку він може роль відігравати? Я начальник штабу».

У штабі кандидата в президенти Зеленського Ілля Павлюк відповідав за фінанси й координацію роботи регіональних штабів. Про його функції «фінансиста» стало відомо з Telegram-листування штабістів «Зе команди», який опублікували Bihus.Info.

З’їзд партії «Слуга народу» відбувся 9 червня 2019 року в Ботанічному саду імені Гришка в Києві. Слідство.Інфо

Павлюка називають «контрабандистом західної митниці». Як писали журналісти Bihus.Info, його робота полягала у «вирішенні питань» перевезення вантажів через митницю. Павлюк, до речі, був помічником нардепа Ігоря Калєтніка 6 скликання Верховної Ради, який згодом очолював Державну митницю.

Слідство.Інфо з’ясувало, що донька Іллі Павлюка Софія з 16 років володіє підприємством «Бізнес-центр «Буковинський» разом з Валерієм Чинушем. Її бізнес-партнер упродовж трьох скликань Верховної Ради працює помічником нардепа від БПП Віктора Короля. На початку 90-х Король очолював управління карного розшуку МВС, був заступником міністра МВС, а згодом — начальником податкової міліції. Віктор Король підтвердив Слідство.Інфо, що знає Іллю Павлюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Королівська «садиба» на Батиєвій горі: як на ділянці нардепа БПП будують висотку