Апарат управління Верховної Ради закупив дві автівки Toyota Camry преміум-комплектації вартістю понад 900 тисяч гривень кожна, а також ще одну комплектації Comfort — за 700 тисяч гривень. 

Про це повідомляють “Наші гроші” із посиланням на систему публічних закупівель Prozorro.

Машини придбали в компанії “Алмаз-сістем”. Торги відбулися цьогоріч у листопаді. Автомобіль у комплектації Comfort матиме автоматичну коробку передач, круїз-контроль, клімат-контроль, підігрів передніх сидінь. А машини Сamry Premium, що є найдорожчою комплектацією, також матимуть оздоблення сидінь шкірою із візерунком, декор панелі приладів, навігаційну систему GPS тощо.

Автомобілі Toyota Camry Comfort можна придбати за 674 тисяч гривень, а автівки з комплектацією Premium за 907 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський бронетанковий завод закупив неіснуючі деталі на понад 11 млн грн

Компанія “Алмаз Сістем” належить Олексію Шоху та Олександру Корнієнку та зареєстрована у Кривому Розі.

Нагадаємо, нещодавно “Слідство.Інфо” повідомляло про те, що Національна поліція планує закупити понад шість з половиною тисяч зимових штормових курток для своїх працівників на загальну суму в понад 16 мільйонів гривень. Постачальником товару обрали компанію, яка сама є фігурантом розслідування поліцейських.

Також раніше ми з посиланням на “Наші гроші” розповідали про те, що державне підприємство “Укрспецекспорт”, імовірно, витратило два мільйони гривень на ділові обіди, яких насправді не було. Зараз цю справу розслідує Державне бюро розслідувань.