Голосіївський райсуд арештував дві квартири, які фігурують у рішеннях Дарницького райсуду Києва. За версією прокуратури Києва, керівниця апарату цього суду Вікторія Реверук підробляла рішення, таким чином передаючи нерухомість незаконним власникам. 

Про це йдеться в постановах суду, повідомляє «Судовий репортер».

Наразі відомо про два підроблені рішення. Перше — про право власності на приміщення площею майже 200 квадратних метрів підписане ще у 2011 році, однак з’явилося в реєстрі лише 2019 року. Свідком виступив суддя Євген Куренков, чий підпис стоїть під рішенням, хоча, за його словами самого судді, він це рішення не виносив.

Інше рішення датоване червнем минулого року. За позовом Ігоря Німченка його матір визнали недієздатною через психічний розлад, а чоловік отримав квартиру на 80 квадратів. Підписувала його начебто суддя Марія Шклянка. Однак, за словами прокурора, на той час вона була за кордоном. 

Суд арештував обидва приміщення.

За версією прокуратури Києва, керівниця апарату Дарницького райсуду Вікторія Реверук (на фото) підробляла рішення, таким чином передаючи нерухомість незаконним власникам.

Апарат Дарницького райсуду Києва очолює Вікторія Реверук. До її кабінету 15 липня прийшли з обшуками працівники СБУ. Як з’ясувало Слідство.Інфо, у 2018 році Реверук отримала премії, які значно перевищували її зарплату. Лише за грудень 2018 року вона отримала премію в розмірі майже 600% від свого окладу.

У січні 2019-го попереднього керівника апарату суду Олексія Медвєдєва визнали винуватим у підробці судових рішень. Він визнав свою вину й заплатив 17 тисяч гривень штрафу.