Детективи НАБУ спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури проводять обшуки в приміщенні Окружного адмінсуду Києва. 

Про це повідомляє у Facebook пресслужба бюро. 

«Обшуки проводяться у межах розслідування можливого вчинення правопорушень головою та окремими суддями ОАСК. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства», — ідеться в повідомленні. 

Саме Адміністративний окружний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також 20 грудня 2018 року визнав звільнення ректорки НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової незаконним.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Євген Аблов пізніше поскаржився на допис у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Пост стосувався саме ухвали судді про поновлення на посаді ректорки НМУ Богомольця Катерини Амосової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор

Згодом Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Також троє суддів Окружного адмінсуду — Ігор Качур, Володимир Келеберда, Віталій Амельохін — ухвалили рішення, згідно з яким націоналізація ПриватБанку визнана незаконною. Один з них називав війну на Донбасі «громадянською», другий — фіктивно розлучався з дружиною, а третій отримав у власне користування службову квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто скасував націоналізацію ПриватБанку