Торік підприємець із Дніпра Антон Грищенко виграв декілька тендерів у підпорядкованому голові “Нашого краю” департаменті міськради на загальну суму 5,5 мільйонів гривень, після цього безкоштовно надав в оренду офіс місцевому осередку партії, повідомляє Громадський рух “Чесно”.

Впродовж 2016 – першої половини 2017 року місцеві організації партії “Наш край” на Дніпропетровщині подали майже порожні звіти – жодних грошових внесків чи видатків. Все змінилося у липні 2017 року, коли міську організацію партії очолив заступник міського голови Олександр Сидоренко. Він курирує Департамент з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради.

Водночас, підприємець Антон Грищенко перше велике замовлення від цього ж департаменту отримав саме влітку 2017-го. Так, 18 липня 2017 року Департамент уклав із ним угоду про організацію та проведення соціального заходу “Університет третього віку” на 1,7 мільйонів гривень.Згодом департамент, підпорядкований голові дніпровського осередку партії “Наш край” Сидоренку, уклав із Грищенком ще дві угоди загальною вартістю 3,8 мільйони гривень.

Майже відразу після укладення угоди з підпорядкованим Сидоренку департаментом в партії з’явився офіс на вул. Жуковського, 43. Приміщення площею 180 квадратних метрів передав Антон Грищенко як спонсорський внесок від 1 вересня 2018 року. Як повідомляють активісти,  ФОП Грищенко отримує значну частину свого прибутку саме від органу місцевого самоврядування. Утім, закон “Про політичні партії в Україні” забороняє фінансувати партії підприємцям або підприємствам, понад 10% доходу яких – це кошти, отримані за постачання товарів, робіт і послуг для державних потреб. Також законом не допускається здійснення внесків на користь партії саме під час виконання договору про закупівлю або впродовж року після закінчення його дії.