Обвинувальний акт щодо підозрюваного у справі Гандзюк Ігоря Павловського передали до Приморського суду Одеси.

Про це у Facebook повідомив батько Катерини Віктор Гандзюк.

За його словами, обвинувачення передали до одеського суду за клопотанням Верховного Суду. Раніше справу щодо Павловського розглядав Шевченківський районний суд Києва.

Віктор Гандзюк вважає, що прокуратура без його згоди збирається затвердити угоду з підозрюваним.

Ігорю Павловському, який з листопада 2018 року перебував під вартою, на початку квітня 2019-го «пом’якшили» підозру, й змінили обвинувачення зі співорганізації на замовчування вбивства (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). У зв’язку з цим нібито відпали підстави для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наприкінці квітня 2019 року Павловському змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт з носінням електронного браслета.

Термін запобіжного заходу сплив 26 червня. І як зауважили в Генеральній прокуратурі, його не продовжували через стан здоров’я підозрюваного. Наприкінці липня Ігор Павловський засвітився на футбольному матчі в Одесі.

Попри «пом’якшення» підозри Павловському, редакція Слідства.Інфо володіє інформацією, яка вказує, що його дії в цій історії були спрямовані не на приховування злочину, а на безпосередню співучасть у ньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Роль Павловського в нападі на Гандзюк: замовчував чи організовував

Як з’ясувало Слідство.Інфо під час роботи над фільмом «Гандзюк: системне вбивство», підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський активно зідзвонювався з херсонськими правоохоронцями в день замаху на активістку, а також в інші «гарячі» для розслідування дати.