Суддя Солом’янського райсуду Києва Мар’яна Лозинська успішно пройшла оцінювання у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС) попри те, що раніше ухвалювала рішення проти учасника Революції гідності й неодноразово відвідувала Крим і Росію після початку війни. 

Про це Слідство.Інфо дізналося під час засідання ВККС.

Лозинську визнали «такою, що відповідає займаній посаді». Після успішно проведеного оцінювання їй також збільшать зарплату.

Відповідно до висновку Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів, Лозинська розглядала справу щодо активіста Революції гідності. Вона ухвалила тримати під вартою учасника Євромайдану, попри те, що його побили «беркутівці» й він потребував медичної допомоги. 

Однак органи суддівського самоврядування відмовили у звільненні Лозинської.

Також Громадська рада доброчесності повідомляла, що Марина Лозинська упродовж 2014-2016 років чотири рази відвідувала Москву та п’ять разів їздила до Криму. Суддя пояснила, що навідувалася на півострів через хворобу матері, яка там проживає. За її словами, до Москви вона не подорожувала, а лише летіла до Криму з Росії.

«Це квитки стиковочного рейсу Київ — Домодєдово — Сімферополь… Моя мати дуже хворіла, перенесла інфаркт, тому ці поїздки були зумовлені тільки її станом здоров’я, для догляду за нею», — сказала Лозинська під час співбесіди.

У червні ВККС визнала суддю Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Костянтина Кобилянського таким, що відповідає займаній посаді. Раніше Кобилянський разом з членами Кваліфікаційної комісії був гостем на дні народження заступника голови ОАСК Аблова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор