Упродовж літа 2019-го року партію “Опозиційна платформа — За життя” фінансували прибічники президента Петра Порошенка.

Про це йдеться в статті “Три працівники на п’яти квадратних метрах: На що ОПЗЖ витратила 76 мільйонів донорських внесків”, яку оприлюднило “Слідство.Інфо”. 

Зі фінансового звіту партії редакція дізналася, що донорів ОПЗЖ серед колишніх прибічників партії колишнього президента було двоє. Вони переказали загалом понад три мільйони гривень.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ “Гроші партії”: “Опозиційна платформа — За життя” витратила на кампанію 38 млн грн

Гроші слали з Бердянська Запорізької області у липні 2019-го року. По 1,6 мільйона гривень пожертвували Олександр Томковід і Геннадій Іваньков. Перший у минулому балотувався до Бердянської міськради від БПП. А Іваньков ішов від БПП до Запорізької обласної ради 2015-го року. Співлідер ОПЗЖ Юрій Бойко здивувався, що серед спонсорів його політсили є прихильники Петра Порошенка і заявив, що для нього це новина.

Раніше, нагадаємо, також стало відомо про перехід соратника п’ятого президента в партію ОПЖЗ. Цьогоріч у листопаді колишній голова Адміністрації президента Порошенка Ігор Райнін очолив Харківський осередок партії “Опозиційна платформа За життя”. До цього Райнін працював в Адміністрації президента Порошенка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Фінансування “Слуги народу”: Понад 30 мільйонів від фігурантів кримінальних проваджень