Щонайменше троє співробітників Генеральної прокуратури неодноразово отримували повідомлення із брутальними образами і погрозами з номера посадовця часів Януковича — Андрія Портнова. 

Про це йдеться у матеріалі Я тебе в клітці возитиму і показуватиму наче мавпу”: Як Портнов погрожує правоохоронцям“, який нещодавно оприлюднило “Слідство.Інфо”. 

Зокрема, повідомлення отримував прокурор ГПУ Олександр Божко, який керував кримінальним провадженням, де фігурував Андрій Портнов. Також погрози надходили до колишнього слідчого Управління спеціальних розслідувань ГПУ та його екскерівника Сергія Горбатюка. Саме ця структура розслідувала події Революції Гідності та діяльність колишніх соратників Віктора Януковича.

Прокурор Олександр Божко отримував повідомлення із погрозами у 2019 році, а його колеги з ГПУ ще у 2017 році. Там йшлося про так звані “виховні заходи” відносно правоохоронців. Так, автор цих листів, серед іншого, обіцяв своїм опонентам демонструвати їх як тварин у клітці, а також погрожував жорстоким насиллям. 

“Слідство.Інфо” намагалося поспілкуватися з Андрієм Портновим щодо погроз працівникам Генпрокуратури з його номера, однак той відмовився.

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся в Україну навесні цього року. Після свого повернення ексчиновник відразу розпочав “юридичну війну” з попереднім президентом Петром Порошенком, відправивши з десяток позовних заяв на нього до Державного бюро розслідування. Також у серпні Портнов виграв позов проти України про відшкодування майже 7 мільйонів гривень компенсації за завдану шкоду його репутації.