Інспекція Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеському коледжі економіки, де внаслідок масштабної пожежі загинуло щонайменше двоє людей, востаннє була ще на початку 2014-го року. 

Про це на усний запит “Слідства.Інфо” повідомила речниця одеського управління ДСНС. “Я можу вам сказати, що останній раз перевірка була в 2014-му році”, сказала вона і уточнила, що це відбувалося в березні.

На питання редакції, чому протягом шести років співробітники ДСНС не інспектували навчальний заклад, у пресслужбі відомства сказали, що їм невідомі причини відсутності перевірок. 

Зазначимо, що раніше речник Одеської облдержадміністрації Денис Соколов заявив, що у 2014-му році надзвичайники оштрафували директора коледжу і вимагали виправити пожежні недоліки, проте їх так і не усунули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Міжнародні експерти назвали причину пожежі в дитячому таборі “Вікторія”

Трагедія в одеському навчальному закладі сталася вранці 4 грудня. Загорівся навчальний корпус Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Площа загоряння досягала чотирьох тисяч квадратних метрів й пожежу не могли загасити цілий день. На ранок 5 грудня, за даними надзвичайників, відкритого вогню не спостерігалося.

Внаслідок пожежі загинула 16-річна студентка. Згодом у ДСНС повідомили про ще одну загиблу, тіло якої знайшли під завалами. До лікарні потрапило 30 осіб, серед яких 13 студентів та семеро пожежників. Як повідомив президент Володимир Зеленський, п’ятеро людей — у важкому стані. Ще 14 наразі вважаються зниклими безвісти.

Поліція розглядає дві версії займання — внаслідок несправності електропроводки та навмисного підпалу.

Нагадаємо, що це не перша трагедія в Одесі, пов’язана із вогнем. Протягом лише останнього року в цьому місті сталося ще щонайменше дві пожежі, внаслідок яких загинули люди. Улітку в Одесі згоріли пацієнти психіатричної лікарні, багато жертв також було через займання в готелі “Токіо Стар”. Раніше, у вересні 2017-го року пожежа в таборі “Вікторія” забрала життя трьох дітей. Винуватців цієї трагедії офіційно досі немає.