Марія Горбань, Слідство.Інфо

Київський апеляційний суд звільнив з-під варти підозрюваного в державній зраді ексголову Апеляційного суду Автономної республіки Крим Валерія Чорнобука.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим.

«Щойно Київський апеляційний суд скасував ухвалу Голосіївський райсуд Києва, якою було продовжено строк тримання під вартою колишньому голові Апеляційного суду АР Крим», — ідеться в повідомленні.

Затримання Валерія Чорнобука, 3 листопада 2018 року. Скріншот відео, Дмитро Реплянчук, Слідство.Інфо

Валерія Чорнобука затримали 3 листопада в Києві за підозрою в державній зраді. За версією слідства, у 2014 році він допомагав кримським судам перейти на роботу за російським законодавством і закликав місцевих суддів вивчати закони РФ й отримувати російські паспорти. Після анексії Чорнобук переїхав на материкову Україну, працював і жив у Дніпрі, певний час працював радником міського голови Дніпра Бориса Філатова. Прокуратура Криму оголосила його в розшук 11 липня 2018 року.

Згідно з рішенням суду від 28 листопада, підозрюваний у державній зраді екс-голова Апеляційного суду Криму міг повернутися на роботу в Дніпровський апеляційний суд, де працював після анексії півострова.