Детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього першого заступника начальника поліції Одеси Костянтина Гейка. Його підозрюють у співорганізації схеми із розтрати контрабандних цигарок. 

Про це 30 липня повідомила пресслужба НАБУ, опублікувавши фото затриманого. 

Як видно на фото, Гейка затримали перед входом у будівлю Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Києві. За інформацією джерел Слідства.Інфо в антикорупційних органах, підозрюваний сам прийшов у прокуратуру, де потім його затримали на підставі судової ухвали. 

 

«Експосадовця разом з колишнім начальником ГУ Нацполіції в Одеській області підозрюють у заволодінні великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу», — повідомили в бюро. 

Останні кілька днів Гейко переховувався від правоохоронців, утікши зі своєї квартири в Одесі. Відтак його оголосили у розшук. Тепер суд повинен обрати запобіжний захід експосадовцю одеської поліції. 

 За версією слідства, Костянтин Гейко разом з ексначальником одеської поліції Дмитром Головіним та ще двома бізнесменами організували схему з розтрати 70 мільйонів контрабандних цигарок, які зберігалися в одеській поліції як речові докази. Ці цигарки зникли зі складів, а потім були продані на чорному ринку України та Євросоюзу. 

 26 липня Солом’янський суд відправив Дмитра Головіна під домашній арешт. Іншого підозрюваного, бізнесмена Олександра Чудакова, суд відправив під варту. Четвертий підозрюваний у цій справі досі перебуває у розшуку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа на 70 мільйонів цигарок: у чому підозрюють ексначальника Одеської поліції Головіна