У березні цього року детективи НАБУ почали розслідувати нове провадження щодо статків міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляється в блозі “Таємниці Слідства”.  

Мова йде про майно Труханова, яке виявило “Слідство.Інфо”. У розслідуванні “Розкішна лондонська квартира бідного українського мера” журналісти оприлюднили інформацію про нерухомість його родини. А саме — про трикімнатну квартиру в одній з розкішних лондонських новобудов у центрі міста, вартістю у п’ять мільйонів доларів. 

“Слідство.Інфо” дізналося про цю квартиру з документів Paradise Papers масштабного витоку даних про офшорні схеми. Після оприлюднення роботи журналістів за квартиру Труханова взялося офіційне слідство.

Українські правоохоронці попросили міжнародних колег з Британських Віргінських островів про допомогу. І наразі чекають відповіді з податкового “офшорного раю”. Вони звернулися туди, оскільки нерухомість придбала компанія, зареєстрована на цих островах. 

Нагадаємо, що правоохоронці відкрили кілька проваджень стосовно ймовірної корупційної діяльності Геннадія Труханова. Серед них, зокрема, НАБУ розслідує недекларування майна посадовцем. 

Раніше детективи бюро уже додавали до провадження щодо одеського мера інші матеріали розслідування “Слідства.Інфо” про наявність у його матері дорогої квартири у Москві. Про російське майно Труханова журналісти так само дізналися з витоку документів Paradise Papers.

Крім того, “Слідство.Інфо” публікувало розслідування про Труханова “Російські цінності одеського мера”, яке базувалося на іншому витоку офшорних даних Panama Papers. Журналісти отримали підтвердження, що мер Одеси Геннадій Труханов має чи, принаймні, мав російський паспорт, а відтак – і російське громадянство. Цю інформацію міський голова наполегливо заперечував. Однак редакції вдалося отримали копію його російського документа.