Президент України Володимир Зеленський сказав, що йому потрібен час, щоб «розібратися» з Окружним адмінсудом Києва (ОАСК).

Про це він заявив на пресмарафоні, відповідаючи на питання журналістки Слідства.Інфо.

«Мені в цілому ніхто ручний не потрібен. Готовий розібратися з цим питанням. Готовий підписати указ, який допоможе справедливості й з приводу окружного адмінсуду… Немає питань», — сказав він.

Також Зеленський додав, що наразі не обговорював ситуацію в ОАСК з командою.

«Дайте мені розібратися з цим Окружним адмінсудом… У мене не було цього питання. Я навіть не проговорював його зі своєю командою й навіть не знаю, в якому стані це», — пояснив він.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури 26 липня провели обшуки в приміщенні Окружного адмінсуду Києва. Детективи розслідують дії ексголови адмінсуду Павла Вовка та його колег. За даними слідства, Вовк нібито через небажання проходити оцінювання у Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), створював перешкоди в діяльності окремих її членів. Наразі йому та ще трьом суддям за фактами втручання в діяльність ВККС й ухвалення неправосудних рішень оголосили підозри

Пізніше НАБУ опублікувало записи розмов судді Вовка на своєму YouTube-каналі. Серед іншого із записів стало відомо, що суддя домовлявся про покупку коштовного антикваріату й старовинних монет, зокрема, так званих червонців Катерини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Плівки Вовка: суддя купував золоті монети по $7 тис за штуку

Також, як розповідало Слідство.Інфо, члени Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха та Андрій Овсієнко відвідували Офіс Президента напередодні розгляду клопотання про відсторонення ексголови ОАСК Вовка й судді Ігоря Погрібніченка.

Слідство.Інфо надіслало запит до Офісу Президента, запитавши, чи відвідували ОП члени Вищої ради правосуддя та якою була мета їхнього візиту. Однак пресслужба відмовила в доступі до інформації, назвавши її службовою. 

Відтак журналісти Слідства.Інфо вирішили звернутися до омбудсмена, щоб уповноважені особи розібралися, чи порушив Офіс Президента таким чином закон. Якщо так, редакція наполягає, щоб ці порушення були усунуті та ми отримали запитувану інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор