Державне підприємство Львівський бронетанковий завод закупило на майже 11,2 мільйона гривень неіснуючих деталей у фірми з ознаками фіктивності.

Про це Слідство.Інфо дізналося з ухвали Вищого антикорупційного суду від 24 жовтня 2019 року.

Як установило слідство, Львівський бронетанковий завод у 2015 році придбав на майже 11,2 мільйона гривень деталей у ТОВ «Виробниче підприємство «Патріот» за фіктивними угодами. За даними детективів НАБУ, постачальниками «Патріота» були сумнівні фірми, які не могли поставляти ці деталі.

Крім того, Індустріальний суд Дніпропетровська в листопаді 2016 року визнав винним колишнього засновника та ексдиректора «Патріота» Петра Клімука в тому, що він свідомо придбав фіктивну компанію. Також суд установив, що Клімук реально не керував цим підприємством.

Відтак Вищий антикорсуд дав доступ детективам НАБУ до листування, договорів, накладних та інших документів за 2015 рік, укладених між Львівським бронетанковим заводом та Виробничим підприємством «Патріот».

Зауважимо, що Вищий антикорупційний суд нині розглядає обвинувальний акт стосовно директора, заступника Львівського бронетанкового заводу та інших фігурантів за фактом розтрати понад 14 мільйонів гривень під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогнила броня 

Слідство встановило, що Львівський бронетанковий завод поставив Центральному бронетанковому управлінню ЗСУ 40 старих двигунів В-46-6, видаючи їх за нові. Санкція статей передбачає максимальне покарання — 12 років позбавлення волі, заборону обіймати відповідні посади та конфіскацію майна.