Президент Зеленський призначив колишнього КВК-шника з «Вінницьких перців» Сергія Борзова керівником Державного управління справами. Очільника відомства обрали після конкурсу строком на 5 років.

Відповідний указ з’явився на сайті президента. 

Сергій Борзов працює в ДУС (Державному управлінні справами) з 2014 року. Тоді на посаду заступника голови відомства його призначив Петро Порошенко. Ця структура забезпечує діяльність і побут президента, Верховної Ради, Кабміну, Ради національної безпеки та оборони тощо. Після обрання президентом Зеленського, Борзова призначили тимчасовим виконувачем обов’язків керівника ДУС.

Як розповідали журналісти «Наших грошей», 2016 року ДУС подарувала Борзову квартиру за майже 10 мільйонів гривень на Печерську, яку він приватизував. Комерційна вартість дарунку, як з’ясували журналісти-розслідувачі, 2-2,5 тисячі доларів за квадрат. Загалом житло тоді могло коштувати понад 10 мільйонів гривень. За місяць після отримання квартири, дружина Борзова зареєструвала у власність BMW 2016 року. Ринкова вартість такої машини — 40-65 тисяч доларів. 

До приходу на державну службу Борзов грав у складі команди КВК «Вінницькі Перці». Його тесть теж відомий гуморист, 10 років він очолював компанію «АМіК» Олександра Маслякова. 

Дружина Борзова Ірина пройшла до парламенту від «Слуги народу» по мажоритарці. Борзова є головою громадської організації «Розвиток. Розвиток» і керує благодійним фондом. Жінка також має частку у вінницькій будівельній компанії «Сайбор», та разом зі своїм батьком Наумом Барулею володіє готелем у Судаку. Нещодавно «ЧЕСНО» виявили, що Борзова та її батько перереєстрували кримський бізнес відповідно до російського законодавства.