Мар’яна Мотрунич, Слідство.Інфо

Партія «Слуга народу» оприлюднила список своїх кандидатів на мажоритарних округах. Зокрема, президентська сила висуває Ірину Борзову дружину колишнього гумориста «Вінницьких перців» і призначеного Порошенком чиновника Сергія Борзова.

Мажоритарниця на Вінницькому виборчому окрузі №14 раніше не брала участі в політичній діяльності і не обіймала державних посад. Але її чоловік Сергій Борзов працює в ДУСі (Державному управлінні справами) з 2014 року. Тоді на посаду заступника голови відомства його призначив Петро Порошенко. Ця структура забезпечує діяльність і побут президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів та Ради національної безпеки і оборони й інших державних органів України.

Фото з Facebook Ірини Борзової

У 2016 році підвідомче Державному управлінню справами ДП «Укржитлосервіс» видало Борзову та всій його родині свідоцтво на право власності на квартиру у багатоповерхівці на бульварі Лесі Українки в Києві. Комерційна вартість дарунку ДУСі, як з’ясували журналісти-розслідувачі, 2-2,5 тисяч доларів за квадрат. Загалом житло тоді могло коштувати понад 10 мільйонів гривень. За місяць після отримання квартири, дружина Борзова зареєструвала у власність BMW 2016 року випуску. Ринкова вартість такої машини – 40-65 тисяч доларів.

Після обрання президентом країни Володимира Зеленського, Борзов отримав підвищення у цьому відомстві. Тепер він очолює ДУСю. Нещодавно Зеленський  підписав указ про призначення його тимчасовим виконувачем обов’язків керівника.

До державної служби Борзов заробляв на життя жартами у складі команди КВК «Вінницькі Перці». Його тесть батько Ірини Борзової теж відомий гуморист, він 10 років очолював компанію «АМіК» Олександра Маслякова. Ця компанія є організатором російської телепрограми  «КВН».

Ірина Борзова є головою громадської організації «Розвиток. Розвиток» і керує благодійним фондом, названим своїм іменем. Жінка також має частку у вінницькій будівельній компанії «Сайбор», та разом зі своїм батьком Наумом Барулею є співвласницею готелю в Судаку. Нещодавно «Громадський рух ЧЕСНО», який моніторить діяльність політичних партій, виявив, що Борзова та її батько перереєстрували свій кримський бізнес відповідно до російського законодавства.

У партії «Слуга народу» про Ірину Борзову повідомляють таке: «Вінничанка, закінчила Вінницький державний аграрний університет за спеціальністю «Менеджер-економіст». Підприємець, голова й засновниця Благодійного фонду та ГО «Всеукраїнське об’єднання Розвиток».

Слідство.Інфо зафіксувало батька Ірини Борзової, Наума Барулю на з’їзді партії в Ботанічному саду в червні цього року.

Гуморист Наум Баруля на з’їзді партії “Слуга народу”, в Києві, 9 червня 2019 року

Друзі, наша команда журналістів-розслідувачів існує завдяки вам! Кожна ваша гривня може стати новим розслідуванням. Тисність «Підтримати» в правому верхньому кутку сторінки.

Або тисніть на посилання: http://bit.ly/2IlxAxW