Депутатка від «Слуги народу» Борзова припинила підприємницьку діяльність. Як прокоментувала вона Слідству.Інфо, свої частки в бізнесі вона передала батькові Науму Барулі й тепер працює виключно у Верховній Раді. 

Раніше Ірина Борзова мала бізнес у сфері громадського харчування, також займалася організацією концертів, конгресів і конференцій. У 2010 році вона зареєструвала в Криму фірму «Профіль-Н» разом з батьком. Компанія дотепер має там нерухомість. 

А рух «ЧЕСНО» виявив, що Борзова та її батько перереєстрували кримський бізнес відповідно до російського законодавства. 

Депутатка пояснила Слідству.Інфо, що це був вимушений крок. «А що було робити? Подарувати? Навіть юристи розводять руками — не розуміють, як можна захистити свою власність в окупованому Криму», — сказала вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Юристи розводять руками»: депутатка від «Слуги народу» про свій бізнес в Криму

Після виборів до парламенту Борзова вийшла зі складу засновників фірм. 

«Я передала батькові свої права, тому що колись він працював і фактично цю власність і подарував мені», — прокоментувала вона Слідству.Інфо.

Тепер кримська компанія повністю у власності її батька Наума Барулі. Він володіє кількома підприємствами в Судаку, а також є співвласником фірм з відеовиробництва у Києві. Його бізнес-партнерами є соратники президента Зеленського, це Сергій і Борис Шефіри й Тимур Міндіч. 

Чоловіка депутатки Сергія Борзова президент Зеленський призначив керівником Державного управління справами. Як розповідали журналісти «Наших грошей», 2016 року ДУС подарувала Борзову квартиру за майже 10 мільйонів гривень на Печерську, яку він приватизував. Комерційна вартість дарунку, як з’ясували журналісти-розслідувачі, 2-2,5 тисячі доларів за квадрат. Загалом житло тоді могло коштувати понад 10 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Нова рада: який бізнес мають майбутні депутати й коли його позбудуться