Упродовж 2019 року Державне бюро розслідувань (ДБР) придбало 62 автомобілі на через майданчик державних закупівель Prozorro на суму 37,7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Transparency International Ukraine.

Найбільше для працівників Держбюро розслідувань закупили автомобілів марки Toyota. Зокрема, у листопаді цього року ДБР закупило відразу 49 автомобілів Toyota на понад 26 мільйонів гривень у компанії “ВіДі Автострада”. Фірма поставила правоохоронцям 15 чорних автомобілів моделі Camry 2019 року випуску за майже 11 мільйонів гривень та 34 білих автомобіля Corolla 1,6 Valvematiс за понад 15 мільйонів. Окрім цього, у ДБР закупили ще три Toyota Land Cruiser Prado загальною вартістю близько 2,3 мільйони гривень.

Також Держбюро цього року придбало шість автомобілів Skoda Octavia 2019 року випуску по 648 тисяч гривень кожна. Автомобілі обладнані подушками безпеки, двозонної системи кондиціонування, є підігрів передніх сидінь та спецобладнання — сигнальні гучномовці.

Найдорожчими автівками, які у 2019 році придбали в ДБР, стали дві Honda Pilot 2018 року вартістю понад 1,3 мільйона кожна. Восьмимісні автомобілі обладнані автоматичними коробками передач, шкіряними салонами, подушками безпеки, 3-х зонним клімат-контролем та обігрівом лобового скла.

Нагадаємо, нещодавно “Слідство.Інфо” повідомляло про те, що Державне бюро розслідувань заплатить понад 77 млн грн фірмі, яка раніше завищувала ціни на ремонті лікарні. Ця компанія, за версією слідства, завищила ціни на окремі будівельні матеріали. Зокрема, удвічі — на мансардні вікна, що могло збільшити їхню вартість на понад три мільйони гривень.