Компанія, яка раніше завищувала ціни на будівельні матеріали під час реконструкції лікарні, буде ремонтувати будівлю територіального управління Державного бюро розслідувань в Києві за 77,5 мільйонів гривень.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з порталу держзакупівель Prozorro.

Договір з фірмою “БК КБР” підписали 18 листопада. Її визнали переможцем за підсумками тендеру. Компанія зобов’язується зробити капітальний ремонт будівлю теруправління ДБР у Києві площею понад сім тисяч квадратних метрів. Відповідно до договору, роботи мають бути виконані до кінця 2020-го року.

Як повідомляли “Наші гроші”, у серпні цього року “Центр інноваційних медичних технологій НАН України” за результатами тендеру замовив у фірми “БК КБР” реконструкцію хірургічного корпусу в Києві за 115 мільйонів гривень.

Журналісти встановили, що компанія завищила ціни на окремі будівельні матеріали. Зокрема, удвічі — на мансардні вікна, що могло збільшити їхню вартість на понад три мільйони гривень. Також журналісти виявили імовірні завищення в ціні бетонної суміші і цементного розчину.

Фірма “БК КБР” створена у 2016 році. Із лютого 2017 року вона отримала державних підрядів на 394 мільйони гривень.

Більше того, “БК КБР” фігурує в кримінальному провадженні про можливе розкрадання коштів під час ремонту бібліотеки в Києві. За даними слідства, фірма виконувала роботи після того, як акти виконаних робіт вже були підписані. Правоохоронці доводять, що обсяги і вартість виконаних робіт могли бути завищені на 74 тисячі гривень.