Детективи НАБУ затримали брата скандального голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка при спробі взяти 100 тисяч доларів хабаря.

Про це «Слідству.інфо» повідомило кілька незалежних одне від одного джерел в правоохоронних органах. За інформацією джерел, брат судді Вовка намагався отримати хабар у розмірі 100 тисяч доларів. У будівлі Окружного адмінсуду Києва журналісти помітили співробітників НАБУ, які проводили там слідчі та процесуальні дії.

Окружний адмінсуд Києва і «плівки Вовка»

У 2019 році детективи Національного антикорупційного бюро оприлюднили записи розмов із кабінету Павла Вовка. Їхня публікація спровокувала скандал у суспільстві. «Плівки НАБУ» продемонстували, що цей суд впливав на роботу інших державних органів та ухвалював політично вмотивовані рішення.

«Слідство.Інфо» отримало нові записи з кабінету голови суду — раніше вони ніколи не публікувалися. З цих розмов журналісти дізналася про зв’язки Павла Вовка з міністром Арсеном Аваковим, заступником Генерального прокурора Романом Говдою, а також про спроби уникнути звільнення й наміри ухвалити те чи інше судове рішення на основі особистих мотивів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СПРАВУ «ПЛІВОК ВОВКА» МАЮТЬ ЗАБРАТИ У НАБУ, — ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙСУД КИЄВА

Також, як дізналася наша агенція із записів, голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк у період президентських виборів у 2019 році міг спілкуватися з наближеним на той час до Володимира Зеленського оточенням — зокрема, Андрієм Богданом. Після інавгурації Зеленського у травні минулого року Вовк, імовірно, навідувався до Офісу Президента.